Pinnawela;
het olifanten-weeshuis in Pinnawela bij Kegalle, het is onderdeel van “the Department of National Zoological Gardens”, ongeveer 60 olifanten worden hier opgevangen.
Het weeshuis is in 1975 opgezet, met zeven wees olifantjes. Het werd al snel een educatief onderzoek centrum.
In 1984 werd de eerste baby olifant geboren in Pinnawela. Het dagelijkse bad in de rivier is iets wat u zeker niet mag missen tijdens uw verblijf op Srilanka.

Na het ontbijt om tien uur komen de olifanten in een grote kudde aan bij de rivier, waar u ze twee uur lang uitgebreid kunt bewonderen en fotograferen.
Daarna gaan ze weer terug naar het weeshuis waar ze gevoed worden en vrij op de weide kunnen lopen. Ook hier bent u van harte welkom, hier kunt u de verhalen van de verschillende olifanten te weten komen.
Om twee uur gaan de olifanten voor een tweede keer naar de rivier om te baden en lekker te kunnen spelen. Om vijf uur is de laatste voeding voor de nacht, om zes uur is het weeshuis gesloten.

Langs de route naar de rivier waar de olifanten baden heeft u een ruime keuze aan souvenirs, t-shirts, beelden, batik, sieraden, speelgoed, leren tassen, u kunt hier van alles vinden. Speciaal als u iets origineels zoekt met olifanten.

Het weeshuis is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 18.00 uur.

Feeding & milkfeeding (in het weeshuis) 09.15 uur, 13.15 uur en 17.00 uur.
Elephant bathing (buiten het weeshuis bij de rivier) 10.00 uur tot 12.00 uur en 14.00 uur tot 16.00 uur.

Terug.

Volgende.