Polonnaruwa;
Dit was (van 1000 tot 1236 na Christus) het hoofd verblijf van de Singalese koningen. Hier vind u ruďnes van paleizen & tempels, handelsstraten, stadsmuren en dagoba’s. Het paleis zelf bestond wel uit zeven verdiepingen en telde ruim 200 kamers.
Verder in het park vind u de lotusvijver en ook de vele prachtige beelden (zoals bijvoorbeeld de beelden van Gal Vihara).

Polonnaruwa is gelegen aan een groot stuwmeer, met een kanaal waar grote hoeveelheden water doorheen stroomt, om het land te kunnen bevloeien.
Dit was aangelegd door koning Parakramabahu I. Aan dit stuwmeer vind u ook het museum waar u de archeologische vondsten kunt vinden.

Nu is Polonnaruwa een schitterend park waar u uren kunt fietsen en rondlopen en genieten van de mooie natuur.
Vele apen hebben hun thuis in de ruďnes van Polonnaruwa, de BBC Planet Earth een documantere gemaakt over deze apen.
De lotusvijver bij de ‘Gal Vihara’ is een heerlijke rustgevende plek waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur, met de prachtige beelden van de boeddha op de achtergrond.

In de Citadel in de tempel kunt u een aantal Boeddha beelden zien die prachtig glinsteren als er licht op valt. De tempel was voorheen met vele edelstenen ingelegd, als in de nacht het maanlicht er met volle maan naar binnen zou schijnen, zou het er als een sprookjesachtig geheel hebben uitgezien.


Terug.

Volgende.