Sigirya;
midden in het uitgestrekte landschap rijst een 200 meter hoge rots op, ook wel ‘the Lions Rock’ genoemd. Daar bovenop bevinden zich de ruďnes van het paleis van koning Kasyapa I (477 tot 495 na Christus).

Bij binnenkomst van het park bevind zich aan de voet van de rots een schitterend park met een heel irrigatie systeem en de vele waterbassin, goten, zwembaden, lotusvijvers en fonteinen die bij hevige regenval het water wel een meter hoog spuiten.

Hierna begint u aan de klim van de vele trappen die u naar de rots leiden waar ook de wereld beroemde fresco’s van de Wolken meisjes te zien zijn en daarna komt u langs de spiegelwand met daarop graffiti van ongeveer duizend jaar oud.

De ingang onderaan de rots was vroeger een reusachtige leeuwenkop, waarbij je door de bek van de leeuw naar binnen moest gaan om bij het paleis te komen. Nu staan alleen de klauwen van de leeuw er nog. Langs de steile wand van de rots klimt u verder over metalen trappen waarna u zich boven op deze rots bevindt en heeft u een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving.

Tussen Sigiriya en Polonnaruwa ligt het Minneriya National Park, een gebied van 8889 hectare groot, in dit park ligt het Minneriya Reservoir.
Onderweg komt u langs dit park en kunt u wilde olifanten op uw wel tegenkomen.
Bij Habarana kunt u op de rug van een olifant een safari maken door dit park.

Terug.

Volgende.