Nuara Eliya;
De temperatuur is hier erg aangenaam, daarom was Nuware Eliya voorheen de thuis basis van het Britse leger. Er is een paarden-racebaan en een Golfclub. Dit gebied staat bekend om zijn vele thee-plantages waar de Ceylonthee vandaan komt.
Horton Plains National park ligt bij Nuara Eliya, in het zuidelijke berggebied van Srilanka. Het is een prachtig gebied met een uitgestrekte hoogvlakte op 2000 meter hoogte waar twee bergtoppen bovenuit steken. Het heeft dan ook een heel ander klimaat dan dat je ergens anders op Srilanka zal tegenkomen, het heeft een gemiddelde temperatuur van 15 graden en van december tot februari is er zelfs kans op nachtvorst en heel uitzonderlijk sneeuw.
Het heeft een zeer hoge luchtvochtigheid en het regent er dan ook vaak. U kunt hier verschillende wandelingen maken door het vochtige gebied met de vele meertjes en watervallen. Na een stevige wandeling vind u World’s End, dit zij de bergwanden die wel 1600 meter bijna loodrecht naar beneden gaan.
Aan de voet worden het terrassen waarop thee wordt verbouwd. Daarna komt u langs de Baker Fall’s deze watervallen mogen niet ontbreken op uw weg terug. Het regenseizoen is van april tot september.

Adams Peak;
Deze heilige berg is 2243 meter hoog en ligt in het zuidelijke berggebied.
Al meer dan duizend jaar beklimmen vele mensen deze berg, op de top zou de voetafdruk te zien zijn van de heilige Adam, toen hij vanuit de hemel terugkeerde naar de aarde. Anderen zeggen dat het de voet afdruk is van de Boeddha, op zijn weg naar het nirvana, Sri Pada. Maar er zijn nog vele andere verhalen over deze afdruk. Om de 7 kilometer naar boven te lopen moet u ongeveer 5000 traptreden beklimmen, waar u ongeveer 2½ tot 4 uur over doet.
Het pelgrim seizoen is van de Poyaday in december tot Vesak Poyaday in mei.

Op de weg naar het zuiden komt u langs
Ella, hier kunt u van een heerlijke maïskolf genieten. De waterval is iedere keer anders, afhankelijk van de regenval is het een rustig stroompje tot een indrukwekkende waterval.Tussen Kandy en Nanu Oya kunt U een treinreis maken. De reis duurt ongeveer 6 uur en u heeft schitterend uitzicht op het landschap.

Terug.

Volgende.