Galle;
De V.O.C. Heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten; Galle, een Fort uit de tijd dat de Nederlandse koloniën op Srilanka gevestigd waren.

Gezellig wandelen door de kleine straatjes, een bezoekje brengen aan het Historisch museum, een drankje nuttigen bij een hotel uit de koloniale tijd, wandelen over de vestingmuur en genieten van het mooie uitzicht over zee.
Vele herinneringen aan de koloniale tijd... misschien ligt er wel een oud V.O.C. schip in de haven.
Eens was dit een plaats van glorie en rijkdom voor de Nederlanders, maar vergeet niet dat het voor heel veel Srilankanen geen goede tijden waren.
Want hun land werd berooft, niet alleen van kruiden, specerijen en edelstenen.
Ook van hun geliefden, die meegenomen werden om bijvoorbeeld als slaven op de Nederlandse Antillen op de plantages en de zoutvlaktes te werken.

Hier ziet u in de smalle straatjes met Nederlandse straatnamen karakteristieke huisjes.
Maar ook oude gebouwen waaronder het gerechtsgebouw en het oude gouvernementsgebouw.
De Nederlandse kerk die oorspronkelijk gebouwd is in 1640 en herbouwd rond 1750 en in samenwerking met de Nederlanders weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat. Tegenover de kerk staat de klokkentoren uit 1901.

Het fort heeft drie musea, het Nationaal museum, het Maritiem museum en het Historisch museum. Hier vind u vele oude schatten uit de tijd van de V.O.C.

In het fort zijn nu een aantal Boutique hotels geopend, het voormalige New Oriental Hotel wat gebouwd is in 1684 is een bezoek meer dan waard.
En als u van kunst en handwerk houdt bent u hier op de juiste plaats.
In de winkeltjes zoals ‘Barefoot’ en ‘Elephant Walk’ kunt u zeker iets vinden wat u graag als souvenir mee terug naar Nederland wil brengen.

De groene vesting muur met de stralend witte moskee en vuurtoren steken vel af bij de blauwe hemel en de azuurblauwe zee.

Terug.

Volgende.