Potuvil en Arugambay;
Als u over de toegangsweg A4 naar de oostkant van Srilanka rijdt komt u door het natuurgebied Lahugala waar u zomaar wilde olifanten kunt tegenkomen, daarna komt u terecht bij de uitgestrekte stranden van Potuvil en Arugambay. Door de hoge golven en de goede golfslag is het een zeer geliefde plaats voor surfers.

Hier kunt u s morgens vroeg de zon zien opkomen vanuit zee.

Ook kunt u hier een boottocht maken op de lagune, u vaart met een kano roeiend en voortgeduwd door de soms ondiepe wateren en met dichte mangroven bossen waar vele watervogels zich tussen verschuilen en hun nest hebben.

Kirinda;
De kleine haven van Kirinda aan de zuidkust ongeveer 10 km ten zuiden van Tissamaharama wordt vaak overgeslagen door toeristen, terwijl het zeker de moeite waard is om te bezoeken.
Hier is er een rots van waar je een prachtig uitzicht over de kust met een lange strook van zandduinen en de oceaan.
U kunt hier overnachten in de Fishing Hut.
Op heldere dagen verschijnt in de verte de vuurtoren op de Grote bassen Reef. Als je naar het binnenland kijkt kunt u Tissamaharama zien, in het bijzonder de glinsterende koepel van de Maharama dagoba.

Als je richting Hambantota gaat kom je langs het Bundala Park, een droog gebied van 6216 hectare aan de zuidkust met veel cactussen en doornstruiken.
Er zijn veel apen en vogelsoorten en soms ook een olifant. Hier zijn ook de zoutvlaktes van Hambantota.

Terug.

Volgende.